Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

"Το κρατος ειναι η εκτελεστικη εξουσια της αρχουσας ταξης" (Karl Marx)
Στο σημερινο κοσμο αρχουσα ταξη ειναι ο διεθνισμος του τραπεζοφασισμου, που θελει να καταλυσει ταθνη και τις πατριδες, που δημιουργει χαλιφατα στα λατη της Ανατολης και αποικιες χρεους στα κρατη της Ευρωπης.

Και ομως, κολαση απο κολαση εχει διαφορα, παρα την αντιθετη αποψη του Pablo Neruda, στο ποιημα του "Ο στρατηγος Φρανκο στην κολαση".

Με δυο συγκριτικα στοιχεια μπορει κανεις να διακρινει τη διαφορα αναμεσα στην ελληνικη πολιτικη ιδιωτεια και την κυπριακη διορατικοτητα.

Στην Κυπρο οι ασφαλιστικες εισφορες του εργαζομενου ειναι 7,80% και του εργοδοτη 7,80% (πριν την κριση ηταν 6,30% και 6,30% αντιστοιχα) και παρα την ευρωληστεια των αποθεματικων των ασφαλιστικων φορεων με την κλεπτοαπραγη των καταθεσεων απο τους γραβατωμενους ληστες της ΕΕ για τη σωτηρια των τραπεζων, οι ασφαλιστικοι φορεις και οι παροχες τους δεν κατερρευσαν.

Στην Ελλαδα οι ασφαλιστικες εισφορες του εργαζομενου ειναι πανω απο διπλασιες και του εργοδοτη σχεδον τετραπλασιες των Κυπριακων.

Στην Κυπρο το αφορολογητο ποσο του πραγματικου εισοδηματος διατηρηθηκε στα 19.500 ευρω.
Στην Ελλαδα το φανταστικο και φαντασιακο εισοδημα, με το ληστρουποκοριστικο "τεκμαρτο"  φορολογειται απο το πρωτο ευρω.

Χρειαζονται αλλα τεκμηρια για να δικαιολογησουν την εκρηκτικη ανεργια, τη φτωχεια και την εικονα της "Ερημης Χωρας" της χωρας μας, για τα οποια ειναι υπευθυνη η πολιτικη ηλιθιοτητα της φοροληστειας και εισφοροληστειας με φανταστικους αριθμους;

Γι' αυτο θα πρεπει ακομα μια φορα να χαρακτηρισω την ελληνικη εξουσια εκτακτης αναγκης, κατα τον Νικο Πουλαντζα, ως μιγαδικη.
Ενα μιγμα φασισμου και ναζισμου, που εξοντωνει τον ανθρωπο προσδοκωντας την ανασταση του νεκρου τραπεζοφααισμου, που αποτελει το ιμπεριαλιστικο σταδιο του καπιταλισμου.

"Εντωμεταξυ η Ελλαδα ταξιδευει" (Σεφερης) στο τραινο της ευρωπαικης μαφιας, που ετοιμαζεται σεναριογραφωντας να "κουρεψει" τα κρατικα ομολογα των τραπεζων, επιβαλλοντας νεα ανακεφαλαιοποιηση τους και για το οποιο κουρεμα και την ανακεφαλαιποιηση αντεδρασε η "Τραπεζα Κυπρου" και ο υπουργος οικονομικων της Κυπρου, επικαλουμενος τη "δημοκρατια" της εκτακτης αναγκης του οικονομικου φασισμου, καλεσε το ΔΣ της "Τραπεζας Κυπρου" να συμμορφωθει στις αποφασεις του φυρερ, γιατι διαφορετικα θα το αντικαταστησει.

"Στην πολιτεια που εγινε πορνειο
μαστροποι και πολιτικες
διαλαλουν σαπια θελγητρα…
Φυραινει ο τοπος ολοενα
χωματενιο σταμνι…
Το φως ειναι σφυγμος
ολοενα πιο αργος
θαρρεις πως παει να σταματησει…"
(Σεφέρης).

ΥΓ 1. Ολες οι γαλλικες εφημεριδες παραθετουν σε πρωτοσελιδα δημοσιευματα τους τη φυλακιστηση για ανακριση του πρωην Γαλλου προεδρου Sarkozy και του συνηγορου του, για προσπαθεια χειραγωγησης της δικαιοσυνης και πληροφορηση για την παρακολουθηση των τηλεφωνικων του κλησεων απο τις δικαστικες αρχες, σχετικα με σκανδαλο διαφθορας και χρηματισμου απο τον Κανταφι.

Στη Γαλλια η χειραγωγηση της δικαιοσυνης αποτελει εγκλημα, που δεν παραγραφεται απο κοινοβουλευτικους τακτικισμους, ενω στην Ελλαδα αποτελει προαπαιτουμενο για τη χορηγηση της επομενης "δοσης" της εξαρτησης και οσοι το διαπραττουν επαιρονται, πως μπορουν με ενα τηλεφωνημα τους να προφυλακισουν τους πολιτικους τους αντιπαλους, για να διαμορφωσουν πλαστες κοινοβουλευτικες αναλογιες για την εκλογη προεδρου της δημοκρατιας, που δεν θα ειναι πια ανωτατος αρχων, αλλα κατωτατος υποτελης.
Ενα μαθηματικο θεωρημα με λυσεις εκτακτης αναγκης, που θα παρατεινει το βιο και την πολιτεια μιας εξουσιας προσκυνημενων ναιναικων (εκ του ναι στις απαιτησεις του ευρωπαικου ναζισμου και του ιμπεριαλιστικου γασισμου).

O Charles de Gaulle, μια και αναφερθηκα στη Γαλλια,  ελεγε, πως "πατριωτισμος ειναι οταν η αγαπη για τους δικους σου ανθρωπους ερχεται πρωτη και εθνικισμος οταν το μισος για τους αλλους ερχεται πρωτο".

Στην Κυπρο ο πατριωτισμος ειναι το υπερτατο πολιτικο και κοινωνικο αγαθο, ενω στην Ελλαδα ταυτιζεται με τον εθνικισμο και πατριωτισμος (νεος πατριωτισμος κατα τον ξεπουλημενο απογονο της ξεπουλημενης πολιτικης δυναστειας των Αμερικανων) θεωρειται η αγαπη των δανειστων, των του ευρωπαικου ναζισμου και του αμερικανικου φασισμου.

αισθανομαι ντροπη που θα πρεπει να διδαξουμε στα παιδια μας απο τους Γαλλους πατροπαραδοτες ελληνικες αξιες, οπως ο πατριωτισμος και το εθνος, η δημοκρατια και το πολιτευμα, το δικαιο και η δικαιοσυνη.

Αισθανομαι απογοητευση να μην αντιλαμβανονται οι πολιτικοι της χωρας μας, πως "τα μεγαλα εθνη συμπεριφερονται σαν γκανγκστερ, ενω τα μικρα σαν πορνες' (Stanley Kubrick) και πως, ακομα, "να λυπαστε το εθνος οταν φοραει ρουχα, που δεν τα υφανε, οταν τρωει ψωμι, που δεν προερχεται απο τη σοδεια του και οταν πινει κρασι, που δεν προερχεται απο το πατητηρι του" (جبران خليل جبران‎ ​)*.,

* Θεωρω εθνικη τιμη για την κάθε αναφορα σε πνευματικους ανθρωπους, να χρησιμοποιω το οναμα τους στη γλωσσα της χωρας τους, δεν εχω, ομως, την απαιτηση να μπορεσετε να διαβασετε στην αραβικη γλωσσα το ονομα του Λιβανεζου ποιητη και φιλοσοφου Χαλιλ Γκιμπραν, που παρα το οτι εζησε καιρο στην Αμερικη, δεν στερηθηκε της εθνικης και συνειδησιακης του ταυτοτητας.

ΥΓ. 2. Σκεφτομαι σιγα σιγα να σας αφησω να περασετε ευχαριστα τις καλοκαιρινες διακοπες.

Οποιος διακατεχεται από μαζοχιστικο συνδρομο, μπορει να ανατρεξει στην ιστοσελιδα μου, στην οποια ειναι καταχωρημενα πανω απο πεντακοσια κειμενα:

athadim.blogspot.com

(ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΗ - SANS ABRI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου