Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ

"Ουκ ενι ιατρικην ειδεναι, οστις μη οιδεν ο τι εστιν ανθρωπος"
(ειναι αδυνατο να γνωριζει την ιατρικη, αυτος που δεν ξερει ακριβως τι ειναι ο ανθρωπος)
Ιπποκρατης

Ακριβως στην αγνοια του ανθρωπισμου και του ανθρωπου στηριζεται ο φασισμος και δεν θα μπορουσε να διαφερει και ο φασισμος της ΟΝΕ (Οικονομικης Ναζιστικης Ενωσης).

Oι γονεις μας διδαχτηκαν το φασισμο απο τις στρατιωτικες δυναμεις της ναζιστικης Γερμανιας, με τη στρατιωτικη βια.

Εμεις κοιμηθηκαμε το υπνο του δικαιου στη ψευδαισθηση της δημοκρατιας.

Τα παιδια μας σημερα ας διδαχθουν το φασισμο με την οικονομικη βια, απο το παρακατω κειμενο του newsbomb.gr, αναδημοσιευμενο απο το onmed.gr, συμφωνα με ανακοινωση - εκκληση του Ιατρικου Συλλογου των Αθηνων, των οποιων κειμενων παραθετω αυτουσια αποσπασματα.

Οποιος, λοιπον, αποδεχτει τα αργυρια της προδοσιας του πρωτογενους πλεονασματος, αυτοματα απο ανθρωπος μετατρεπεται σε σαρκοφαγο κτηνος, καταναλωνοντας τις σαρκες των συμπατριωτων του.

"Ακόμα και στις εγκύους που φτάνουν στα επείγοντα για να γεννήσουν!
Στον Καιάδα οι ανασφάλιστοι! Το τελευταίο διάστημα «πάγωσαν» τα κονδύλια των δημόσιων νοσοκομείων για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων και οι πόρτες του ΕΣΥ έκλεισαν ακόμα και στις εγκύους που φτάνουν στα επείγοντα για να γεννήσουν!

Το ερμητικό κλείσιμο των νοσοκομείων για τους ανασφάλιστους, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό «αναβάλλονται επ' αόριστον» τα χειρουργεία των ασθενών που παραπέμπονται. Κλείνουν οι πόρτες ακόμη στους ανασφάλιστους νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση, στους στεφανιαίους που χρειάζονται μπαλονάκι, στους ασθενείς με προβλήματα όρασης, ακόμη και στους ανασφάλιστους που χρειάζονται στεφανιογραφίες, ακτινοθεραπείες, αξονικές, αλλά και σε κάθε έγκυο που φτάνει να γεννήσει στα Επείγοντα, με κίνδυνο της ζωή της γιατί δεν έχει τα 800 ευρώ.

Την ώρα που οι γιατροί αγωνίζονται ως εθελοντές σε όλες τις δομές της περίθαλψης, από την ΠΦΥ ως τα χειρουργεία, για να σωθούν ανασφάλιστοι άρρωστοι, οι διοικήσεις των νοσοκομείων «κόβουν» τους κωδικούς νοσηλείας για τους ανασφάλιστους και το Υπουργείο Υγείας λαικίζει, μιλώντας για εξεύρεση πόρων για τους ανασφάλιστους μέσα από φαιδρά μέτρα χωρίς ερείσματα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ.

Αντίθετα, τα κοινωνικά ιατρεία, αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Η συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με 16 νοσοκομεία της Αττικής, ξεκίνησε το 2012, με στόχο να δώσει τη «χείρα βοηθείας της νοσηλείας» στους ανασφάλιστους εκείνους αρρώστους που έπρεπε να νοσηλευτούν για να ζήσουν, δεν είχαν όμως τα χρήματα για τη νοσηλεία τους. Από τα περιστατικά καρκινοπαθών που έχρηζαν χειρουργικής επέμβασης, μέσα στον πρώτο ενάμιση χρόνο, χειρουργήθηκε το 4%.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «πουθενά στην πολιτισμένη Ευρώπη του 2014 δεν υπάρχει αυτή η ανθρωποφαγία στην υγειονομική περίθαλψη, αφού στοιχειώδη πρόσβαση στο σύστημα υγείας έχουν όλοι για να μην πεθάνουν. Όμως πουθενά στην Ευρώπη, δεν υπάρχει και η ελληνική αλληλεγγύη της προσφοράς και της ανθρωπιάς χιλιάδων γιατρών και εκατομμυρίων πολιτών στα Κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία».

Πάνω από 600 επισκέψεις την ημέρα στο Κοινωνικό Ιατρείο

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα σε μία μέρα προσήλθαν 610 ανασφάλιστοι ασθενείς, εκ των οποίων οι 190 για να κλείσουν ραντεβού, 335 ασθενείς για να λάβουν δωρεάν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ 86 ασθενείς εξετάστηκαν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου και έλαβαν στη συνέχεια φαρμακευτική αγωγή.


Τον τελευταίο καιρό, τα νούμερα των ιατρικών επισκέψεων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής των ανασφάλιστων σπάνε ρεκόρ, ενώ η ημερήσια προσέλευση τους για χορήγηση φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου κυμαίνεται από 100-300 ασθενείς.

Τριπλασιάστηκαν οι επισκέψεις μέσα σε ένα χρόνο

Τον τελευταίο χρόνο οι ιατρικές επισκέψεις των ανασφάλιστων αρρώστων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τριπλασιάστηκαν, από το Φεβρουάριο 2013 που το ιατρείο αριθμούσε 16.800 επισκέψεις, έως σήμερα που το νούμερο τους έφτασε στις47.200.

Αν αναλογιστεί δε κανείς, πως το 48% των ασθενών είναι Έλληνες πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους ή πετάχτηκαν εκτός ασφάλισης λόγω χρεών στην εφορία, και άλλο ένα 37% είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχασαν τις δουλειές τους, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος που στιγματίζει την υγεία του ελληνικού λαού λόγω έλλειψης κοινωνικής πρόνοιας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μιλά για «ανθρωποκτονική κρίση, μόνο στην «ευρωπαϊκή» Ελλάδα του 2014, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

«Άμεση προτεραιότητα στην Υγεία είναι η κοινωνική μέριμνα και η εξασφάλιση πόρων για να έχουν οι ανασφάλιστοι άρρωστοι τη στοιχειώδη πρόσβαση στη νοσηλεία, στη θεραπεία, στο φάρμακο, συνεχίζει. Οι εθελοντές γιατροί μας θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή. Όμως σήμερα, καλούμε το Υπουργείο υγείας να αναλάβει, εδώ και τώρα τις ευθύνες του, και να δώσει λύση πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα. Πρέπει, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να υπάρξει και στην Ελλάδα ένα σύστημα υγείας ισότιμο δικαίωμα πρόσβασης στην περίθαλψη για όλους τους πολίτες είτε είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστής Δήμτσας σημείωσε: «Οι ανασφάλιστοι εγγίζουν πλέον τα 3,5 εκατομμύρια. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ξεκίνησε με την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β το Φεβρουάριο 2012, αποτελεί, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το παράθυρο της ελπίδας στο συνάνθρωπο που υποφέρει και είναι αποκλεισμένος από την περίθαλψη. Άμεσο χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε προσώπου. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

Πάνω από 300 εθελοντές γιατροί και δεκάδες εθελοντές πολίτες στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που αποτελεί την πρώτη πρότυπη μονάδα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας ανασφάλιστων ασθενών και μέσα από την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη του κόσμου.

Τριπλάσια ήταν μέσα στους τελευταίους 13 μήνες και η αύξηση των ανασφάλιστων ασθενών που προστρέχουν για φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου, χορηγήθηκαν δωρεάν 67.000 φάρμακα σε ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ το αντίστοιχο ποσό των φαρμάκων που δόθηκαν το δεύτερο χρόνο ήταν 193.000 σκευάσματα.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ προσέφεραν, μέσα στη διετία, 560.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας τα 11 παραρτήματα του Ιατρείου ανά την Ελλάδα, καθώς και 35 δήμους της Αττικής, 42 δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς. Με τη βοήθεια χιλιάδων ανώνυμων πολιτών συγκεντρώθηκαν 770.000φάρμακα και 160.000 φάρμακα από την Κοινωνική τράπεζα του ΣΦΕΕ και των 62 Εταιρειών που στηρίζουν τους χρόνιους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής".

Αυριο θα θριαμβολογησουν ο κομπλεξικος παραλυτος γερμαναρας και η αιμοσταγης προτεσταντοπαπαδοκορη, τα συμβολα του οικονομικου ναζισμου, πως η Ελλαδα εκανε προοδο στις διαρθρωτικες αλλαγες και τις μεταρρυθμισεις, κατορθωνοντας ουσιαστικα την ολοκληρωτικη μετατροπη της απο καπιταλιστικη αστικη δημοκρατια σε ιμπεριαλιστικη φασιστικη δικτατορια.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ... ΕΡΝΤΟΓΑΝ

(Σε οσους διαλεξαν την αυτοκτονια, αρνουμενοι τη ψευδαισθηση του πρωτογενους πλεονασματος, γιατι ο πονος της πεινας και του εθνικου ευτελισμου δεν τους εδωσε αυτο το δικαιωμα)

"Ακομα κι οταν καποιος ειναι πεπεισμενος για την απελπισια του, πρεπει να δρα σαν να ελπιζει ή να αυτοκτονει. Ο πονος δεν δινει δικαιωματα".
(Albert Camus)

Αισθανομαι υπερηφανος γειτονας της Τουρκιας, μετα την αποφαση του πρωθυπουργου της Ταγιπ Ερντογαν να απαγορευσει το Twitter.

Ειναι ενα δειγμα "αντιδημοκρατιας" στην κάθε κωλοαμερικανια που αυτοχαρακτηριζεται ως "δημοκρατια".

Αναλογιζομαι ποιο θα ηταν το αισθητικο, τουλαχιστον, κερδος των Ελληνων, αν η χωρα μας ειχε το δημοκρατικο σθενος να καταργησει τα λεγομενα "μεσα κοινωνικης δικτυωσης", μεσα απο τα οποια το κάθε ψωνιο κανει "δημοκρατικο" θεσφατο την καθε μαλακια του.

Σκεφτειτε πως παραγοντας του υπουργειου των οικονομικων, λεγεται, πως γνωστοποιησε προχθες, με τον πρεποντα σαδισμο, την εναρξη υποβολης των φορολογικων δηλωσεων με τη φραση στο Twitter:
 "Ανοιξαμε και σας περιμενουμε", προφανως, σαρκαζοντας εναν λαο που εχει ανοιξει για μια τετραετια τα ποδια του, περιμενοντας τους βαρβαρους, συγγνωμη, τους πολιτισμενους δανειστες ηθελα να πω, που θεωρουν περισσοτερο ισοδυναμο το λεγομενο "πρωτογενες πλεονασμα" των 2,8 - 2,9 δισεκατομμυριων ευρω απο τα μεσα της κτησης του, τους 5.500 νεκρους που αυτοκτονησαν, τα δυο εκατυμμυρια ανεργων, τα τρια εκατομμυρια ανασφαλιστων και χωρις προσβαση στις υπηρεσιες της υγειας πολιτων, τα πεντε εκατομμυρια πεινασμενων, κλπ, κλπ ...

Στ' αρχιδια μας αν μας περιμενετε.

Εμεις περιμενουμε τον Ερντογαν, που οταν θα ερθει στην Ευρωπη, θα καταλαβει η Κομισιον πως γαμανε στην Ανατολη, γιατι οπως φαινεται η οικονομκη παρτουζα του καπιταλισμου, αποκαλουμενη και ΕΕ, δεν διδαχτηκε τιποτα απο τον Πουτιν, του οποιου αναγκαστηκαν να κουρεψουν μερικες αχρηστες τριχες των αρχιδιων του, που ονομαζονται πιστωτικες καρτες visa και master card και θα χρειασθουν στους κρυοκωλους κομισαριους του Βορρα να ζεστανουν τον πισινο τους, οταν η ρωσικη αρκουδα αποφασισει να τριξει τους κυνοδοντες της στο καραναζισταριο της Βορειας και της Κεντρικης Ευρωπης, που σε οποιους ομνυουν πιστη στη ναζιστικη γερμανικη παραδοση τους αναγορευει σε "δημοκρατικους" ηγετες, οταν εχουν εθνικο προσανατολισμο τους χαρακτηριζει ως "νεοναζιστες", κηβδιλους δηλαδη ναζιστες, γιατι δεν προσκυνησαν τη γερμανικη αυθεντια και τους κλεινει στη φυλακη ως εγκληματικη οργανωση.

Αναμεσα στη ναζιστικη πραξικοπηματικη ηγεσια της Ουκρανιας και τη θεωρουμενη  ως νεοναζιστικη Ελληνικη "Χρυση Αυγη" υπαρχει ο γερμανικος ναζισμος.
Οι πρωτοι τον προσκηνουν και οι δευτεροι τον πολεμουν.

Ο ναζισμος, τελικα, θελει τον Γερμανο του.

ΥΓ. Μπορει η υποθεση της Κριμαιας να αποτελει μια ενδοκαπιταλιστικη υποθεση, οι πνευματικες υποθηκες, ομως, του Λενιν και του Σταλιν, δινουν το δικαιωμα στη Ρωσια να απαντα μεσω του Twitter του αντιπροεδρου της Ρωσιας Ντμιτρι Ρογκοζιν στους Ευρωπαιους: "Δεν ειστε ουτε ενας κοκκος αμμου της Κριμαιας".
Αυτος ο κοκκος της αμμου ειναι η προαναφερομενη καπιταλιστικη παρτουζα της ΕΕ, οπου ο καπιταλισμος ασκει το σπορ του οικονομικου αυνανισμου.
Το φασιστικο φαντασμα του ιμπεριαλισμου.

"Μακρας ελπιδας μισω" (Αισωπος).

Η διαφορα αναμεσα στην ελπιδα και την επανασταση.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

UN BALLO IN MASCHERA

(Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ)*

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


"Πολλοι δρωντες τα αισχιστα, λογους τους αριστους ασκεουσι"
(Δημοκριτος)

O John McCain, Αμερικανοπιθηκανθρωποειδες του καπιταλισμου, με αφορμη το δημοψηφισμα της Κριμαιας, δηλωσε πως η Ρωσια δεν ειναι τιποτα άλλο απο ενα βενζιναδικο μεταμφιεσμενο σε χωρα.

Το κτηνοκαπιταλιστικο παραμορφωμα πιστευει πως ολες οι χωρες ειναι μπουρδελα μεταμφιεσμενα σε τραπεζες.

Mια τετοια χωρα, συγγνωμη τραπεζα ηθελα να πω, θελησε να γινει και η Γερμανια, με τη διαφορα πως η τσατσα του Γερμανικου οικου ανοχης δεν ειχε στο σεντουκι της αλλη εθνικη στολη, παρα μονο αυτη του Αδολφου Χιτλερ κι αντι για πουτανες χρησιμοποιησε τις αδελφες του ναζιστικου ελεους, αφου πρωτα τους μεταμφιεσε με το μαγικο ραβδι της εξουσιας σε υπουργους  κι ετσι η Γερμανια μεταμφιεστηκε, τελικα, σε στρατοπεδο συγκεντρωσης, που παριστανει την τραπεζα.

Οταν επιβαλει τη νομισματικη τυραννια στην Ευρωπη, ονομαζεται "σωτηρια", "δημοσιονομικη προσαρμογη" και για να μη ξεχναει τη θρησκευτικη της παραδοση "μεταρρυθμιση" και οταν επιβαλει τον αυθεντικο ναζισμο στην Ουκρανια λεγεται "δημοκρατια".

* Τριπρακτη οπερα του Giuseppe Verdi, σε λιμπρετο του Antonio Somma.